niedziela, 13 lipca 2008

Sos truskawkowy / Strawberry coulis

Kolejna super łatwa propozycja dla truskawkoholików i nie tylko. Niebywale prosty, smaczny i wielofunkcyjny sos truskawkowy. Gęsty, aromatyczny jest świetny do picia, ale idealnie pasuje jako sos do lodów czy naleśników. Zamrożony stanie się przepysznym sorbetem truskawkowym. Równie pyszny sos można przygotować ze świeżych malin.









Składniki:
Truskawki
Cukier puder do smaku
 
Truskawki wraz z cukrem pudrem rozmiksuj w malakserze na jednolity sos i gotowe. 












English version:

Liquid strawberries

Another extra easy proposal for all strawberry lovers. Delicious, simple and multifunctional strawberry coulis. Thick, aromatic liquid strawberry is perfect on its own as a drink but it is also a perfect toppping for ice-cream or pankaces. Frozen coulis becomes divine strawberry sorbet. Equally delicious coulis can be prepared from fresh raspberries.

Ingredients:
Strawberries
Caster sugar up to taste
1. Blend strawberries together with sugar in a blender and serve.

2 komentarze:

  1. Jestem na tak! Truskawka płynna, stała - byle świeża! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. I ja! nie ma dla mnie nic lepszego niz takie swieze, zmiksowane truskawki; mniaaam :)

    OdpowiedzUsuń