środa, 1 maja 2013

Kuchnia włoska w wydaniu Bocca bocca / Bocca bocca culinary workshops

Piękny, ciepły, słoneczny dzień a w planach warsztaty kuchni włoskiej. Czy można było sobie lepiej wyobrazić niedzielę? Najpewniej nie. Wreszcie, po wielu bardzo pozytywnych recenzjach, zdecydowałam się wziąć udział w warsztatach, organizowanych cyklicznie przez Anię z Bocca bocca. Tym razem tematem przewodnim kucharzenia pod okiem Kamila Bednarka były frittaty, tarty i omlety, czyli wszystko to, co po przygotowaniu mogło stać się pysznym późnym śniadaniem. 
Zdradzę Wam w sekrecie, że było warto wcześnie wstać, bo warsztaty były genialne. Przekonałam się, że tam gdzie kucharek i kucharzy szesnaścioro, niekoniecznie nie było co zjeść. Wspólnymi siłami, siekając, krojąc, ubijając, wałkując i miażdżąc, udało nam się przyrządzić całą masę jajecznych pyszności. Już wiem, że to był mój pierwszy i na pewno nie ostatni warsztat z Bocca bocca. 

Dla Was przygotowałam pyszną fotorelację z tych warsztatów a już niedługo zdradzę Wam przepisy na cudowności, które są na zdjęciach.   
 
I want to share with you some photos from Bocca bocca culinary workshops. Together with 15 other participants I prepared delicious Italian dishes like tarts, omelettes and frittattas. Everything was soooo delicious. Some of the recipes will appear soon on the blog so stay tuned. 













26 komentarzy:

  1. Ależ to wszystko pysznie wygląda!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jakie pyszne było:-) Hitem był puszysty omlet z bitą śmietaną, truskawkami i mango :-) Pycha :-)

      Usuń
  2. czekam na słodkie omlety!
    no i, jeśli były, takie z serem pleśniowym :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Będą, jak tylko Organizatorka prześle mi przepisy:-) A z serów niestety Kaś były wszystkie, oprócz pleśniowych właśnie, więc nie miałabyś co podjadać :-P

      Usuń
  3. Lovely dishes and photos! I can't wait to see the recipes! Have a nice day Joanna!

    OdpowiedzUsuń
  4. Kuchnia włoska to smaczna przygoda!
    Wszystko musi być naturalne i świeże.
    Uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj bardzo smaczna przygoda i podróż :-) Ja też uwielbiam właśnie za świeżość, naturalność i często szybkość przygotowania i prostotę dań :-)

      Usuń
  5. No fajnie, niby wydawałoby się, że kuchnię włoską każdy zna, ale pewnie to ogromna pomyłka ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jednak pod okiem szefa kuchni zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć :)

      Usuń
  6. Wspaniała przygoda i zarazem nauka:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale zazdroszczę tak fantastycznego doświadczenia...jak ja kocham kuchnię włoską :)!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie ma co zazdrościć. Trzeba znaleźć podobne warsztaty w okolicy, zapisać się i już :-D

      Usuń
  8. Zazdroszczę warsztatów i pysznego jedzenia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak pysznie było. A warsztaty podobne na pewno organizują gdzieś w Twojej okolicy :-D

      Usuń
  9. taka pora, a mnie zaczeło burczeć w brzuchu;) co za widoki:D

    OdpowiedzUsuń
  10. Piękne zdjęcia ze wspaniałego spotkania :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ojej, jakie fajne warsztaty, szkoda że mnie tam nie było :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warsztaty okazały się naprawdę super fajne, ale może gdzieś w Twojej okolicy organizowane są podobne :-)

      Usuń
  12. To musi być fajna przygoda i poznaje się nie tylko ciekawe smaki i połączenia ale też fajnych ludzi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie spotkania z pozytywnymi i fajnymi ludźmi bawią mnie w tym najbardziej. Przepisy przepisami, ale wspólne gotowanie zbliża. Jest dużo śmiechu, dużo radości i góra pysznego jedzenia, która baaaardzo szybko znika :-)

      Usuń
  13. Kuchnia włoska... musiało być ciekawie
    no i te potrawy, trochę zazdroszczę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj było bardzo ciekawie, przemiło i przesmacznie :-)

      Usuń