tag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post6016914251927424959..comments2024-03-27T00:35:45.230+01:00Comments on skoraq cooks and other stories: Wegański spód do wytrawnej tarty / Vegan, savoury pie crust skoraq cookshttp://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-54607552784343671562017-08-06T14:49:08.989+02:002017-08-06T14:49:08.989+02:00Nie polecam :)Nie polecam :)Nietoperhttps://www.blogger.com/profile/15433366701394942605noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-7573999414158041662016-01-14T09:05:38.558+01:002016-01-14T09:05:38.558+01:00Przepis wypróbowany... rewelacyjny. Do ciasta wkru...Przepis wypróbowany... rewelacyjny. Do ciasta wkruszyłam trochę bazylii, więc wyszła jeszcze bardziej wytrawna i użyłam mieszkanki mąk: orkiszowej i owsianej.<br />Teraz planuję ten sam zestaw mąk, ale dodam olej z oliwek z ekstraktem z bazylii i olej z oliwek z chili (bardzo pikantny, więc w małej ilości).<br />Dziękuję i pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-16386505796360702992014-08-09T22:16:37.963+02:002014-08-09T22:16:37.963+02:00No to super :-) No to super :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-22894841297193151882014-08-07T23:43:52.076+02:002014-08-07T23:43:52.076+02:00Oj, ja też :) Tym bardziej, że na wczoraj musiałam...Oj, ja też :) Tym bardziej, że na wczoraj musiałam upiec kolejne 10 (upiekłam 11, bo przypadkiem przestawiłam temperaturę i jedną spaliłam). Nadal uważam, że to ciasto jest cudowne :) Szkoda, że nie zdążyłam zrobić zdjęć. Ale spokojnie, wrócę do tego spodu jeszcze nie raz :)Adrijahhttps://www.blogger.com/profile/03006640816834198611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-86898411641659779672014-08-04T21:03:47.489+02:002014-08-04T21:03:47.489+02:00Strasznie się cieszę, że przepis się sprawdził :-)...Strasznie się cieszę, że przepis się sprawdził :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-79842384028549090252014-07-30T01:41:15.248+02:002014-07-30T01:41:15.248+02:00Upiekłam wczoraj 7 tart z tym spodem, ale musiałam...Upiekłam wczoraj 7 tart z tym spodem, ale musiałam ze względu na koszty użyć zwykłego oleju rzepakowego. Ciasto było cudowne! Robi się je błyskawicznie, jest elastyczne, łatwo się rozwałkowuje i przenosi, do tego nawet samo jest pyszne. Po upieczeniu ładnie się trzyma, nie kruszy się (tzn. tylko tyle, ile powinno), jest po prostu rewelacyjne :) Nawet sobie nie wyobrażasz jak bardzo się cieszę, że trafiłam na ten przepis, choć nie jestem weganką, ani nawet wegetarianką :)Adrijahhttps://www.blogger.com/profile/03006640816834198611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-44894826254797905282014-03-22T17:47:52.733+01:002014-03-22T17:47:52.733+01:00To i ja muszę spróbować wersji owsianej, bom cieka...To i ja muszę spróbować wersji owsianej, bom ciekawa jest efektu :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-50228622915811719332014-03-22T17:12:29.419+01:002014-03-22T17:12:29.419+01:00Super, jako fanka tart wszelakich będę musiała wyp...Super, jako fanka tart wszelakich będę musiała wypróbować. A co do innych mąk - ja robiłam kiedyś na owsianej, też smakowicie jest :)Evihttps://www.blogger.com/profile/16841867740092246457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-75272061842405066562014-03-07T23:07:16.003+01:002014-03-07T23:07:16.003+01:00Naprawdę warto :-) Naprawdę warto :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-58146247950429091192014-03-07T23:06:47.936+01:002014-03-07T23:06:47.936+01:00Ja użyłam pszennej, więc niestety nie testowałam j...Ja użyłam pszennej, więc niestety nie testowałam jeszcze innych mąk. skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-17871721796676299362014-03-07T14:17:16.136+01:002014-03-07T14:17:16.136+01:00Hej, a jaka to musi być mąka? Może być dowolna- np...Hej, a jaka to musi być mąka? Może być dowolna- np. owsiana lub ryżowa? <br />Niestety u mnie pszenna nie przejdzie ze względu na alergię..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-74039752520213505242014-03-07T09:48:58.597+01:002014-03-07T09:48:58.597+01:00Chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia:) Chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia:) AZgotuj!https://www.blogger.com/profile/15593526690578667189noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-5222905820753222322014-03-07T07:55:47.809+01:002014-03-07T07:55:47.809+01:00Ja też bardzo miło się zaskoczyłam tym przepisem, ...Ja też bardzo miło się zaskoczyłam tym przepisem, bo nie spodziewałam się, że to może się udać :-) A jednak udało się :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-63098413076780539572014-03-07T01:50:30.839+01:002014-03-07T01:50:30.839+01:00Nie wiedziałam, że można zrobić kruche ciasto na o...Nie wiedziałam, że można zrobić kruche ciasto na oliwie - ten patent na pewno się przyda :)Poezja Smakuhttps://www.blogger.com/profile/07487732438411330942noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-24909483493986733212014-03-06T22:23:02.980+01:002014-03-06T22:23:02.980+01:00Warto sobie taką upiec, oj warto :-) Warto sobie taką upiec, oj warto :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-38200515675221422702014-03-06T22:21:08.866+01:002014-03-06T22:21:08.866+01:00Na pewno wykorzystam Twój przepis, przy najbliższe...Na pewno wykorzystam Twój przepis, przy najbliższej sposobności:))napiecyku.plhttp://napiecyku.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-22898356746095520802014-03-06T21:34:47.086+01:002014-03-06T21:34:47.086+01:00Ty to Sosna lubisz każde ciasto ;-P Ty to Sosna lubisz każde ciasto ;-P skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-83740151886735294552014-03-06T21:33:27.457+01:002014-03-06T21:33:27.457+01:00Spróbuj Madziu, na pewno nie będziesz żałować. Dzi...Spróbuj Madziu, na pewno nie będziesz żałować. Dziękuję za wyróżnienie. To już któryś raz z kolei jestem nominowana, więc już się swego czasu wybawiłam :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-79802236056924138782014-03-06T21:31:46.980+01:002014-03-06T21:31:46.980+01:00zapraszam już w piątek :-)zapraszam już w piątek :-)skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-83721966334633760492014-03-06T21:29:39.347+01:002014-03-06T21:29:39.347+01:00Coś pysznego :-)Coś pysznego :-)skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-65015114399337687732014-03-06T21:28:44.986+01:002014-03-06T21:28:44.986+01:00Jeszcze tylko odrobina cierpliwości :-) Jeszcze tylko odrobina cierpliwości :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-35903470442842167522014-03-06T21:27:40.073+01:002014-03-06T21:27:40.073+01:00Na tym właśnie polega magia gotowania :-) Na tym właśnie polega magia gotowania :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-1890849345315220482014-03-06T21:26:44.095+01:002014-03-06T21:26:44.095+01:00Już niedługo Łucjo :-) Już niedługo Łucjo :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-66102396681622993162014-03-06T20:42:30.586+01:002014-03-06T20:42:30.586+01:00No właśnie a co do środka będzie:)?No właśnie a co do środka będzie:)?Back Tastehttps://www.blogger.com/profile/01464850081758516842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-44052665101729819782014-03-06T13:44:16.427+01:002014-03-06T13:44:16.427+01:00Jakie kruche i delikatne ciasto, takie jak lubię :...Jakie kruche i delikatne ciasto, takie jak lubię :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10385644527075758508noreply@blogger.com