tag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post8234914888589394892..comments2024-03-27T00:35:45.230+01:00Comments on skoraq cooks and other stories: Tahina / Tahini skoraq cookshttp://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comBlogger43125tag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-54111343801602202222014-01-11T22:04:18.917+01:002014-01-11T22:04:18.917+01:00Zachęcam Dario :-) Zachęcam Dario :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-54147014427623390832014-01-11T01:49:18.540+01:002014-01-11T01:49:18.540+01:00Ufff, ulżyło mi...bo mój maż w głowę ciągle się pu...Ufff, ulżyło mi...bo mój maż w głowę ciągle się puka i twierdzi że do sklepu powinnam się udać a nie sama tahini kręcić:) Muszę Twój przepis wypróbować!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00024106091740523145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-67991509513124497342014-01-10T12:46:28.975+01:002014-01-10T12:46:28.975+01:00Tu nie zauważyłam tej analogii. Po swoich eksperym...Tu nie zauważyłam tej analogii. Po swoich eksperymentach ja bym pokusiła się o stwierdzenie, że im sezam jest bardziej zrumieniony podczas prażenia w piekarniku tym bardziej gorzki, ale ciekawa jestem Twoich eksperymentów :-) Pozdrawiam cieplutko :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-31401094411266374722014-01-10T11:50:45.254+01:002014-01-10T11:50:45.254+01:00No to co? Zabieram się za produkcję przy najbliższ...No to co? Zabieram się za produkcję przy najbliższej okazji. Kiedyś widziałam w telewizji, że oliwa z oliwek podczas miksowania gorzknieje. Może podobne zjawisko ma miejsce w przypadku tłuszczów zawartych w sezamie? Tak myślę, że może spróbować na małych obrotach, aby nie wytworzyła się gorycz? Będę eksperymentować i jak będę mieć jakieś wieści, dam znać. Pozdrawiam :-)Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-64454603364884490502014-01-09T22:01:48.489+01:002014-01-09T22:01:48.489+01:00Oj z Babą Ganoush jakoś mi nie po drodze. Już dwa ...Oj z Babą Ganoush jakoś mi nie po drodze. Już dwa razy próbowałam, bo w teorii brzmi świetnie, ale jakoś nie zbyt dobrze nam ze sobą ;-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-12490785380111302012014-01-09T21:57:58.462+01:002014-01-09T21:57:58.462+01:00Zawsze do usług ;-)Zawsze do usług ;-)skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-40037541439538957332014-01-09T21:56:07.133+01:002014-01-09T21:56:07.133+01:00Smacznego :-)Smacznego :-)skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-86447951558096607512014-01-09T21:55:35.703+01:002014-01-09T21:55:35.703+01:00ups, zgrzał się chłopak ;-)ups, zgrzał się chłopak ;-)skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-50714123374581877912014-01-09T21:36:21.644+01:002014-01-09T21:36:21.644+01:00Też tak myślałam i zajechałam blender ;)Też tak myślałam i zajechałam blender ;)Poezja Smakuhttps://www.blogger.com/profile/07487732438411330942noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-84599614445486517742014-01-09T21:33:27.508+01:002014-01-09T21:33:27.508+01:00Dobrze wiedzieć! Jak lubisz hummus to jak Ci zosta...Dobrze wiedzieć! Jak lubisz hummus to jak Ci zostanie pasty to skuś się na dip Baba Ghanoush (mam dobry przepis na blogu) Pyszota :)!ugotujmyto.plhttp://ugotujmyto.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-53050482354137784522014-01-09T21:20:28.522+01:002014-01-09T21:20:28.522+01:00Też raczej kupiłabym w sklepie niż pomyślała o tah...Też raczej kupiłabym w sklepie niż pomyślała o tahini własnej roboty. Fajnie, że zamieściłaś taki przepis. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-83783625644021426052014-01-09T16:06:24.754+01:002014-01-09T16:06:24.754+01:00Dzięki za przepis, no to biorę się do roboty!Dzięki za przepis, no to biorę się do roboty!galantyna.plhttp://galantyna.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-57355740010452196152014-01-08T21:56:38.737+01:002014-01-08T21:56:38.737+01:00Oooo ciasteczka z dodatkiem tahiny zapowiadają się...Oooo ciasteczka z dodatkiem tahiny zapowiadają się megaprzepyszniasto, więc ja bym na Twoim miejscu jednak tej tahinie się przyjrzała ;-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-72672618897770109542014-01-08T21:22:17.760+01:002014-01-08T21:22:17.760+01:00Nigdy w życiu jej nie próbowałam, a kiedyś marzyły...Nigdy w życiu jej nie próbowałam, a kiedyś marzyły mi się ciasteczka z tahini :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-17980241595099307222014-01-08T12:34:09.613+01:002014-01-08T12:34:09.613+01:00Naprawdę warto bo jest i taniej i smaczniej, więc ...Naprawdę warto bo jest i taniej i smaczniej, więc zachęcam :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-13402089507222311962014-01-08T12:33:05.078+01:002014-01-08T12:33:05.078+01:00Fajnie ma Twoja mama, że jej tak dogadzasz :-) Fajnie ma Twoja mama, że jej tak dogadzasz :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-48230853377903364922014-01-08T12:32:27.138+01:002014-01-08T12:32:27.138+01:00Fajny konkurs. Dzięki za cynk :-) Fajny konkurs. Dzięki za cynk :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-28089744885771209752014-01-08T12:32:09.130+01:002014-01-08T12:32:09.130+01:00Też się dziwiłam Marzenko, dopóki nie spróbowałam ...Też się dziwiłam Marzenko, dopóki nie spróbowałam :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-50850772829194669762014-01-08T12:31:28.418+01:002014-01-08T12:31:28.418+01:00Cieszę się, że na coś się przydaję ;-) Cieszę się, że na coś się przydaję ;-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-64560928600125435622014-01-08T12:31:11.149+01:002014-01-08T12:31:11.149+01:00Zachęcam :-) Zachęcam :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-45505968259852299082014-01-08T12:30:21.398+01:002014-01-08T12:30:21.398+01:00Na każdego przychodzi kiedyś pora Moniś ;-) Na każdego przychodzi kiedyś pora Moniś ;-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-57476420617768752412014-01-08T12:30:00.530+01:002014-01-08T12:30:00.530+01:00Konsystencja się polepsza wraz z czasem blendowani...Konsystencja się polepsza wraz z czasem blendowania, więc moim zdaniem dodatek oleju sezamowego jest zbędny, bo przy odpowiednio długim miksowaniu i tak zacznie się wytrącać na powierzchni warstwa oleju :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-42912248828996606622014-01-08T12:28:58.829+01:002014-01-08T12:28:58.829+01:00Oj będzie ich jak na jedną prostą pastę dość sporo...Oj będzie ich jak na jedną prostą pastę dość sporo. Będą się stopniowo pojawiać, więc zapraszam Łucjo :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-11273970990155185892014-01-08T12:27:50.810+01:002014-01-08T12:27:50.810+01:00To dobre pytanie. Przyznam szczerze, że u mnie dłu...To dobre pytanie. Przyznam szczerze, że u mnie dłużej niż dwa tygodnie nie siedzi, bo go szybko pożeram. Sądzę, że tak trzy, cztery tygodnie to maks.skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3810028280762114637.post-62671537352926790432014-01-08T12:21:56.363+01:002014-01-08T12:21:56.363+01:00Masz całkowitą rację, hummus po prostu musi być wz...Masz całkowitą rację, hummus po prostu musi być wzbogacony tahiną :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.com