

Składniki (2 porcje)
0,5 papryki
1/4 bakłażana
1/4 małej cukinii
2 piersi kurczaka
1 źdźbło trawy cytrynowej
100 g świeżego imbiru
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka kurkumy
200 ml mleka kokosowego
1 łyżka octu ryżowego
1 cytryna
sól
pieprz
ew. odrobina cukru
1 łyżka oliwa z oliwek
0,5 papryki
1/4 małej cukinii
2 piersi kurczaka
1 źdźbło trawy cytrynowej
100 g świeżego imbiru
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka kurkumy
200 ml mleka kokosowego
1 łyżka octu ryżowego
1 cytryna
sól
pieprz
ew. odrobina cukru
1 łyżka oliwa z oliwek
1. Obierz imbir ze skórki, zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj
2. Rozgnieć czosnek
3. Pierś kurczaka pokroj w drobną kostkę, żeby się szybciej usmażył
4. Zamarynuj kurczaka w occie ryżowym z dodatkiem imbiru i czosnku na minimum 10 minut
5. Posiekaj drobno trawę cytrynową
6. Pokroj paprykę, cukinie i bakłażana w kostkę
7. Podgrzej oliwę na patelni
8. Smaż kurczaka ciągle mieszając
9. Gdy kurczak nie jest już surowy dodaj paprykę, cukinie, bakłażana, trawę cytrynową, sól i pieprz i ewentualnie odrobinę cukru do smaku
10. Wlej mleczko kokosowe i sok z cytryny i gotuj jeszcze parę minut aż sos zgęstnieje.
11. Podawaj z ryżem basmati lub ryżem jaśminowym
2. Rozgnieć czosnek
3. Pierś kurczaka pokroj w drobną kostkę, żeby się szybciej usmażył
4. Zamarynuj kurczaka w occie ryżowym z dodatkiem imbiru i czosnku na minimum 10 minut
5. Posiekaj drobno trawę cytrynową
6. Pokroj paprykę, cukinie i bakłażana w kostkę
7. Podgrzej oliwę na patelni
8. Smaż kurczaka ciągle mieszając
9. Gdy kurczak nie jest już surowy dodaj paprykę, cukinie, bakłażana, trawę cytrynową, sól i pieprz i ewentualnie odrobinę cukru do smaku
10. Wlej mleczko kokosowe i sok z cytryny i gotuj jeszcze parę minut aż sos zgęstnieje.
11. Podawaj z ryżem basmati lub ryżem jaśminowym
English version:
Celebrating Women's Day with yellow chicken
International Women’s day is a great opportunity to organize another fantastic blogging event. Zorra
have thought about that and thanks to her today I present something
yellow. This is delicious oriental chicken that is on the menu those
days. Although I’m not a big fan of meat this one I eat with pleasure.
Similarly to most of recipes
presented on this blog you don’t have to care so much about given
quantities of ingredients. I advise you to migle with different amounts
and you’ll see how the taste is altered by adding more or less e.g.
lemon or ginger. Me and my realtives are preparing this
chicken quite often. Believe it or not but the taste is always slightly
different despite using the same recipe.
Ingredients (2 servings)
0.5 pepper
1/4 small zucchini
1/4 eggplant
1 blaade of lemon grass
2 chicken breasts
100 g fresh ginger
3 cloves of garlic
1 tsp turmeric
200 ml coconut milk
1 tbsp rice vinegar
1 lemon
salt
pepper
optionally pinch of sugar
1 tbsp olive oil
0.5 pepper
1/4 small zucchini
1/4 eggplant
1 blaade of lemon grass
2 chicken breasts
100 g fresh ginger
3 cloves of garlic
1 tsp turmeric
200 ml coconut milk
1 tbsp rice vinegar
1 lemon
salt
pepper
optionally pinch of sugar
1 tbsp olive oil
1. Peel ginger and grate or chop finely
2. Chop garlic
3. Cut chicken breast into small cubes so that it will fry faster
4. Marinate chicken breasts in rice vinegar mixed with ginger and garlic for 10 minutes or more
5. Finely chop lemon grass
6. Cube pepper, zucchini and eggplant
7. Warm up olive oil on the pan
8. Fry chicken while mixing constantly
9. When chicken is done add pepper, zucchini, eggplant, lemon grass, salt, pepper and optionally a pinch of sugar up to taste
10. Add coconut milk and lemon juice and continua boiling for a couple more minutes until the sauce thickens
11. Serve with basmati or jasmine rice
2. Chop garlic
3. Cut chicken breast into small cubes so that it will fry faster
4. Marinate chicken breasts in rice vinegar mixed with ginger and garlic for 10 minutes or more
5. Finely chop lemon grass
6. Cube pepper, zucchini and eggplant
7. Warm up olive oil on the pan
8. Fry chicken while mixing constantly
9. When chicken is done add pepper, zucchini, eggplant, lemon grass, salt, pepper and optionally a pinch of sugar up to taste
10. Add coconut milk and lemon juice and continua boiling for a couple more minutes until the sauce thickens
11. Serve with basmati or jasmine rice
Ooo, fajny ten kurczak. :) Podoba mi się. :)
OdpowiedzUsuńCoś nie dla mnie, ja kurczaków nie. Ale jak by go tak zastapić jakimś warzywem to wyszłoby fajnie, bo wygląda bardzo ładnie.
OdpowiedzUsuńMnie tez sie podoba Twoj kurczaczek :) Musi byc pyszny!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam .
Majana