sobota, 26 lipca 2008

Serek wiejski z oliwkami / Cottage cheese with olives


Serek wiejski z charrrrakterem. Odkryty zupełnie przypadkowo podczas pobytu w Danii, gdzie serek taki można gotowy kupić w supermarkecie. Z początku połączenie oliwek z serkiem wiejskim wydawało mi się bardzo oryginalne. Przy okazji każdych zakupów obchodziłam ten serek dookoła i nigdy nie miałam odwagi kupić takiej dziwności. Szczęśliwie pewnego razu wreszcie go kupiłam i od tego czasu serek ten regularnie pojawia się na moim stole.



Składniki ( 1 porcja)
1 opakowanie serka wiejskiego
oliwki – tyle ile dusza zapragnie
szczypta słodkiej papryki w proszku
szczypta soli
1. Posiekaj oliwki
2. Wymieszaj oliwki z serkiem słodką papryką i solą



English version:

olives in cottage cheese

Cottage cheese with a kick. I came across this cottage cheese when I was living in Denmark. At the very beginning it seemed to me a way too original so I was hesitating quite a while before I finally bought it. Hopefully one day I was brave enough to purchase it and since that day on it is quite a regular breakfast option.

Ingredients (1 serving)
200 g of cottage cheese
olives – as much as you want
pinch of sweet pepper
pinch of salt

1. Chop olives
2. Mix well all ingredients



1 komentarz:

  1. Uwielbiam oliwki! Mysle,ze ten serek posmakowałby mi bardzo :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń