Jeżeli i Wam doskwiera upał, to pędzę z odsieczą i z przepisem na orzeźwiającą, pyszną i pięknie zieloną ulgę, którą przygotujecie w dosłownie kilka minut. Kto się skusi?
Let delicious, refreshing and beautifully green granita be a perfect compliment to hot summer day. It can be prepared in minutes and will make scorching day a bit more bearable.
Składniki (1 porcja) scroll down to English version
1 zielone jabłko
sok z jednej limonki
2 łyżki cukru demerara
150 ml wody lub świeżo wyciśniętego soku jabłkowego
16 kostek lodu
0,5- 0,75 pęczka bazylii
1. Zmiksuj wszystkie składniki z blenderze kielichowym i natychmiast podawaj
English version
Ingredients (1 serving)
1 green apple
juice from 1 lime
2 tablespoons of demerara sugar
150 ml water or freshly pressed apple juice
16 ice cubes
0,5-0,75 bunch of fresh basil
2. Blend all ingredients until smooth and serve immediately
Wspaniała - piękny kolor i moje ulubione składniki
OdpowiedzUsuńOj, bardzo polubiłam granitę, sama niedawno zrobiłam z wonogronami. Dla ochłody doskonała :) Piękny kolor uzyskałaś :)
OdpowiedzUsuńJa się chętnie skuszę! :)
OdpowiedzUsuńi po co ja tu zajrzałam;) teraz mam ochotę na taką własnie granitę, świetne połączenie smaków, po prostu samo orzeźwienie:)
OdpowiedzUsuńWidzę, że piekarnik poszedł w odstawkę :D
OdpowiedzUsuńA napoje idą na potęgę :D
Kolor cudny!: ))
OdpowiedzUsuńJuż samo patrzenie sprawia mi przyjemność :)
OdpowiedzUsuńPiękny kolor :) Taki deser to prawdziwa ulga w upalne dni :)
OdpowiedzUsuńLove those granitas!
OdpowiedzUsuńuwielbiam....jednym slowem :)
OdpowiedzUsuńJa się skuszę. Wygląda genialnie!
OdpowiedzUsuńCo tu gadać ,jest obłednie piękno-pyszny .
OdpowiedzUsuńWspaniała i orzeźwiająca! Zapraszam na przepis miesiąca!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Gosia
Dobry wieczór, biorę dwa litry ;)
OdpowiedzUsuńObłędny kolor! :)
OdpowiedzUsuń