niedziela, 13 października 2013

Festiwal Kawy, Herbaty i Czekolady - fotorelacja z warsztatów czekoladowych by Piotr Chylarecki


Tam gdzie jest dobra czekolada, tam muszę być i ja. Tym razem trop zaprowadził skoraqa na Festiwal Kawy, Herbaty i Czekolady. Krótkie warsztaty albo raczej pokaz przygotowywania lizaków pralinowych przygotował Piotr Chylarecki z Barry Callebaut. Nie będę pisać za dużo, bo czekolada obroni się sama. Zobaczcie lepiej zdjęcia :-) Mogę tylko powiedzieć, że lizaki pralinowe, które przygotowaliśmy, były boskie. I tyle, i już, i koniec :-)

Please enjoy some photos from short chocolate workshops prepared by Piotr Chylarecki, chocolatier from Barry Callebaut during Coffe, Tea and Chocolate Festival.  I can assure you that praline lollipops were awesome :-) 






Po lewej widzicie profil i kłaki skoraqa dzięki uprzejmości Biedronki w kuchni. Sama Biedronka znalazła się natomiast w kadrze po prawej



14 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. I can assure you Tessa that their taste was also amazing ;-)

      Usuń
  2. Kochana, to Ty musisz przyjechać w grudniu do Opola, jeśli jesteś też taka czekoladowa :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Opole co prawda daleko, ale czego się nie robi dla czekolady ;-)

      Usuń
  3. lizaki wyglądają na boskie !!

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie warsztaty to moje marzenie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje też, bo te były zdecydowanie na krótkie ;-)

      Usuń
  5. Jestem czekoladoholiczką - oglądanie takich zdjęć jest dla mnie wielką próbą charakteru :):):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jestem z ciebie dumna. Skoro zostawiłaś komentarz, to musiałaś je obejrzeć wszystkie ;-)

      Usuń
  6. zazdroszczę "warsztatów" my czekaliśmy drugiego dnia, niestety prowadzący rozchorował się, coście mu kochane zrobiły :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myyyy? Nic Dusiu? Słowo blogierki :-) My anielice przecież ;-)

      Usuń